NIEUW IN ONS ASSORTIMENT

RCA FREQ 2.2-7.5 kW

Frequentiegeregelde schroefcompressoren voor energiebesparing

Verlaag uw operationele kosten met de RCA FREQ

Vandaag de dag is het verlagen van de operationele kosten en met name de energierekening een belangrijk thema voor veel bedrijf. Juist om die reden hebben wij ons zeer geliefde RCA assortiment uitgebreid met frequentiegeregelende varianten

Door de ingebouwde frequentieregelaar (VSD technologie) wordt de motorsnelheid automatisch aangepast aan uw luchtbehoefte. Dit resulteert in een verlaging van het energieverbruik tot wel 30% in vergelijking met bijvoorbeeld de RCA Mini 2.2-7.5 met vast toerental.

Maar wacht er is meer! Diezelfde frequentieregeling zorgt voor een geleidelijke opstart, dat drastisch de belasting op compinenten als lagers en v-snaren verminderd met maar liefst 80%. Zo worden uw onderhoudskosten gelijk verlaagd door langere onderhoudsintervallen. 

De VSD technologie vermindert ook de inschakelstroom om elektrische componenten te beschermen tegen oververhitting en uiteraard dure boetes van uw energieleverancier te voorkomen. 

Belangrijke kenmerken van de RCA FREQ



Energiebesparend

Dankzij de frequentieregelaar bespaart u wel tot 30% op het energieverbruik. 



Lange onderhoudsintervallen

De geleidelijke opstart zorgt voor minder belasting op belangrijke onderdelen zoals lagers en v-snaren. Dit reduceert uw onderhoudskosten en verlengt de levensduur.



Stiller

Met een geluidsniveau van 57 tot 61 dB(A) is de RCA FREQ nog stiller dan eentje met vast toerental en vergelijkbaar met met een huishoudelijk apparaat. 

Wilt u hoeveel u kunt beparen op uw energierekening met een RCA FREQ schroefcompressor?

Laat een capaciteitsmeting uitvoeren bij uw op het bedrijf. Gedurende een week meten wij 24/7 uw persluchtverbruik. Na afloop van de meting ontvangt u een gedetaileerd rapport met onze bevindingen en adviezen. Neem vandaag nog contact op één van onze Technisch Advieseurs om een afspraak in te plannen of voor meer informatie over deze meting. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0412-667999 of stuur een mail naar [email protected].

⇪ Terug naar boven ⇪