Welk compressor heb ik nodig voor pneumatisch gereedschap?

Vragen? Laat het ons weten!

In ons vorige artikel kon u al de verschillende typen compressoren ontdekken die Creemers te bieden heeft. In dit artikel onderzoeken we welke compressor ideaal is voor persluchtgereedschap. Waar zoekt u naar? Hoe kunt u bepalen welke compressor u nodig hebt? Lees er alles over. 

Kies uw onderwerp ⤸

Compressor en luchtgereedschap

Het eerste wat u moet bepalen welke type persluchtgereedschap dat u gaat gebruiken, en voor welk doel. Industriële luchtgereedschappen zoals slagmoersleutels, bikhamers en rotsboren zullen andere eisen hebben dan luchtgereedschap dat voor Doe-het-zelf wordt gebruikt, zoals bijvoorbeeld schuurmachines, tackers of verfspuiten.

 • Het belangrijkste op te weten is het luchtverbruik per minuut van uw persluchtgereedschap. Houd rekening met de volgende tips om te gaan zoeken naar de juiste compressor:
 • Bekijk hoeveel liters per minuut nodig is van het krachtigste persluchtgereedschap dat u heeft. Op die manier bent u er zeker van dat de door u gekozen compressor voor elke taak kan zorgen.
 • Is het luchtverbruik van het pneumatisch gereedschap gebaseerd op een volledige werkcyclus? Als de compressor is gebaseerd op een bedrijfscyclus van 50 of 60%, hebt u een compressor met een hogere luchtopbrengst nodig.
 • Gebruikt u verschillende luchtgereedschappen tegelijkertijd? Dan moet je de luchtbehoefte van al deze tools bij elkaar moeten op tellen.
 • Hebt u een continue luchtstroom nodig? In bepaalde situaties hebt u een compressor nodig die kan werken met een bedrijfscyclus van 100%.

U hebt dus bepaald welke luchtopbrengst uw persluchtgereedschap nodig zal hebben. Tijd om te gaan zoeken naar de juiste compressor!

Het vinden van de juiste compressor voor pneumatisch gereedschap

Het type compressor

Creemers heeft een ruim assortiment zuigercompressoren en schroefcompressor, zowel olievrij als oliegesmeerd.

Zoals we al hebben gezegd, is welke compressor u nodig hebt voor uw persluchtgereedschap allemaal afhankelijk van het soort werk dat u gaat doen. Creemers heeft een ruim assortiment aan compressoren, maar in een notendop komt dit neer op:

 • Zuigercompressoren zijn perfect voor incidenteel en periodieke afname van perslucht. Ze worden vaak gebruikt in kleinere werkplaatsen, autogarage en voor doe-het-zelf werkzaamheden. Lees meer over de kenmerken van een zuigercompressor.
 • Schroefcompressoren worden ingezet wanneer er sprake is van een hoge luchtopbrengst en continue luchtstroom noodzakelijk is. Ze worden vaak gebruikt in grotere werkplaatsen en industriële omgevingen. Lees meer over de kenmerken van een schroefcompressor

Afgezien van de luchtopbrengst die u nodig hebt, is het type compressor zeker iets om rekening mee te houden.

Weet u niet welke compressor u zou moeten kiezen? Onze professionals geven u graag het juiste advies: Laat het ons weten en we zullen al uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden. 

De grootte van uw compressor voor persluchtgereedschap

Met ‘grootte’ van de compressor bedoelen we niet de werkelijke grootte, maar de maximale luchtopbrengst. De grootte van uw compressor is afhankelijk van het aantal liters per minuut die uw persluchtgereedschap nodig heeft.

Natuurlijk kan de werkelijke tankinhoud ook een probleem zijn: Als u een compressor nodig hebt die licht maar krachtig is, moet u een compressor kiezen die een kleinere tank heeft, maar een hoge luchtopbrengst.

Wilt u een ruwe schatting maken van de tankinhoud die u nodig hebt? Vermenigvuldig de luchtopbrengst of uw pneumatisch gereedschap met 6. Bijvoorbeeld: Als uw compressor een capaciteit van 8 heeft, hebt u een tank nodig die minstens ongeveer 48 liter kan bevatten.

Zaken die u moet overwegen voordat u een compressor kiest voor hulpmiddelen

Tot slot zijn dit de essentiële factoren bij het kiezen van een compressor:

 • Het soort werk dat u gaat doen en de omgeving;
 • De luchtopbrengst van uw persluchtgereedschap en compressor;
 • Of u nu behoefte hebt aan een continue luchtstroom en/of het gebruik van meerdere persluchtgereedschappen tegelijk;
 • De tankinhoud en het gewicht van uw compressor.

Kunnen we u helpen de juiste compressor voor uw persluchtgereedschap te vinden?

Creemers biedt een breed scala aan compressoren en persluchtgereedschappen die ideaal zijn voor diverse doeleinden. We helpen u graag bij het vinden van de juiste. Neem contact met ons op!

⇪ Terug naar boven ⇪