Innovatieve technologie en functies van schroefcompressoren

Vragen? Laat het ons weten!

Door hun verschillende motorvermogens en kenmerken zijn er veel mogelijkheden voor technologische verbeteringen van compressoren. Of het nu gaat om vast toerental - frequentiegeregeld (IVR), permanente magneet in het interieur (ipm), directe aandrijving of door v-snaar/tandwiel aangedreven uitvoeringen, de nieuwste schroefcompressoren zijn zeer efficiënt.

In een verwant artikel hebben we deze voordelen van de motoruitvoering gedetailleerder besproken, terwijl we kort de controle- en regeltools noemen. Deze tekst gaat verder in deze componenten, terwijl de toegevoegde waarde ervan wordt benadrukt. Daarnaast zullen we gerelateerde functies bespreken die helpen de operationele & onderhoudskosten tot een minimum te beperken.

Kies uw onderwerp ⤸

Instrumenten voor persluchtbewaking en -regeling

De ES4000T controller is beschikbaar op sommige schroefcompressoren van Creemers voor besturing. Het voordeel van deze technologie is de Wi-Fi-mogelijkheden. Tijdens het verzamelen van nuttige informatie uploadt het informatie voor externe toegang als u kiest voor een ICONS-abonnement. Dit betekent dat u de status van uw compressor overal kunt controleren.

PICTOGRAMMEN bieden ook servicewaarschuwingen om uw compressor soepel te laten werken. Als u een slimme fabriek hebt, is de ES4000T-controller een uitstekende aanvulling.

ECOntrol 6 stemt de luchttoevoer af op uw persluchtvraag. Dit verbeterde energieverbruik leidt tot aanzienlijke besparingen.

Er is ook een ECOntrol6i-regelaar om al uw compressoren te synchroniseren. Via touchscreen krijgt u nuttige analyses en inzicht over uw hele persluchtinstallatie. Het is handig om de werklast over de productie te verdelen, zodat er minimale slijtage optreedt.

Als u een compressor met een motor met variabel toerental gebruikt, is het belangrijk om te weten waar uw luchtdrukvraag naartoe gaat. Deze informatie zal niet alleen de downtime verminderen, maar u ook helpen in de toekomst beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

U kunt deze besturingselementen zelfs aan oudere compressoren toevoegen als u nog niet klaar bent voor een volledige upgrade naar nieuwe apparatuur. Dit is een geweldige eerste stap in het beter begrijpen van uw huidige persluchtopstelling.

Overige kenmerken

Door de complexe opstelling van schroefcompressoren (in vergelijking met zuigercompressoren) zijn ze voorzien van beschermende voorzieningen en elementen. Al onze modellen kunnen worden geleverd met een optionele geïntegreerde luchtdroger, die geschikt is voor de meeste toepassingen.

Op de meeste moderne schroefcompressoren vindt u ook een waterafscheider, energieterugwinning, hoogwaardige filters en een IP66-stofbescherming. Energieterugwinning is een nuttig voordeel voor het maximaliseren van de productie en de efficiëntie. Lees hier meer over in ons artikel "Warmteterugwinning met compressor: Verlaag uw energiekosten en CO2-voetafdruk". 

Deze functie gebruikt de warmte die wordt gegenereerd door een luchtcompressor, en hercirculeert thermische energie, waardoor minimale verspilling wordt gegarandeerd. Omdat het energieverbruik helpt te verminderen, draagt energieterugwinning bij aan een lagere CO2-uitstoot.

Rekening houdend met de droge omgeving die nodig is voor optimale prestaties van de compressor, hebben we onze apparatuur dienovereenkomstig ontworpen. Hierdoor hebben we het u gemakkelijk gemaakt om zo snel mogelijk aan de slag te gaan en de levensduur van uw apparatuur te maximaliseren.

Technologie van een schroefcompressor

Creemers schroefcompressoren geleverd met een breed scala aan technologische verbeteringen. Deze helpen niet alleen slijtage en uitvaltijd te verminderen, maar dragen ook bij aan lagere energiekosten.

Zoals in dit artikel wordt opgemerkt, worden schroefcompressoren geleverd met een breed scala aan technologische verbeteringen. Deze helpen niet alleen slijtage en uitvaltijd te verminderen, maar dragen ook bij aan lagere energiekosten.

We hebben het hierboven over efficiëntienormen gehad. Nu de beperkingen van de overheid op het gebied van luchtkwaliteit en emissies steeds strenger worden, bouwen we machines van de volgende generatie die klaar zijn voor de toekomst.

Ondanks de hogere investeringskosten van een schroefcompressor in vergelijking met zuigercompressor, betalen ze zichzelf gedurende hun levensduur. Zuigercompressoren zijn vrij beperkt in hun mogelijkheden, en worden niet geleverd met de geavanceerde technologie en functies die hierboven worden genoemd.

Dit punt is relevant omdat de energiekosten meer dan 80% uitmaken van het in bezit hebben en in bedrijf stellen van een luchtcompressor. Aangezien deze prijzen blijven stijgen, is het een goed moment om uw huidige opstelling te evalueren. Hierboven vermeld zal investeren in apparatuur met de ES4000T en ECOntrol6i uw productie in de toekomst bewijzen.

Het juiste product en de juiste opstelling voor u

Natuurlijk is het kiezen van de juiste compressor niet altijd eenvoudig. Onze professionals staan klaar om u te helpen bij het optimaliseren van uw opstelling. Of u nu extra apparatuur toevoegt of machines vervangt, wij kunnen u helpen.

Om te beginnen is het belangrijk om rekening te houden met uw industriële toepassing(en), de vereiste afmetingen en de behoefte aan perslucht. Tijdens dit proces kunt u zien dat u apparatuur gebruikt die te groot of klein is voor uw behoeften. In beide gevallen wordt er onnodig energie verspild.

Hoewel het misschien beter lijkt om te investeren in grote machines om zich voor te bereiden op de verwachte productie, is het altijd het beste om de juiste oplossing te krijgen. U kunt op een later moment altijd in extra apparatuur investeren. Omdat onze machines functioneren als een systeem, is compatibiliteit nooit een probleem.

Hulp nodig bij het beslissen?

Wij hopen dat informatie in dit artikel u helpt bij het nemen van een weloverwogen beslissing, terwijl we tegelijkertijd de veelzijdigheid van de schroefcompressor van Creemers laten zien.

Neem vandaag nog contact met ons op als het tijd is om uw installatie te upgraden of te vervangen. We zullen u alles in dit artikel met u bespreken.

⇪ Terug naar boven ⇪