Installatie van compressor: Zaken om rekening mee te houden

Vragen? Laat het ons weten!

U hebt dus een compressor gekozen die ideaal is voor uw specifieke (industriële) doeleinden. Dan bent u klaar voor de installatie! In dit artikel geven we u wat meer informatie over de installatie van een compressor en zaken waar u op moet letten. 

Kies uw onderwerp ⤸

Installatie van de compressor: De procedure

Alles begint met het bewust kiezen van een plek voor uw compressor: 

Kies de juiste plek

U wilt uw compressor voldoende ruimte geven. Houd rekening met het volgende: 

  • Kies een veilige locatie;
  • Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor uw toepassingen;
  • Plaats de machine ver genoeg van andere machines;
  • Zorg ervoor dat uw compressor  niet oververhit raakt door gebrek aan lucht of ruimte;
  • Houd de compressorruimte te allen tijde geventileerd.

Denk aan lawaai en balans

Trillingsdempers kunnen helpen het geluid van uw compressor  te verlagen, maar kunnen ook helpen om het in evenwicht te brengen. U wilt er zeker van zijn dat uw compressor perfect recht staat en op geen enkele manier kantelt.  Zorg er ook voor dat het oppervlak een vlakke, stevige vloer is. 

Kies de juiste leidingen en slangen

Hoe zit het met de luchtleidingen, fittingen en slangen? Zorg ervoor dat u het juiste type kiest dat bij uw specifieke compressor past. U wilt luchtverlies of andere problemen als gevolg van inefficiënte leidingen voorkomen. Zorg er ook voor dat de leidingen lang genoeg zijn en goed zijn geïnstalleerd. 

Installatie van het persluchtfilter

In bepaalde industrieën is een droge en schone perslucht vereist voor bepaalde werkzaamheden. Daar biedt een persluchtfilter de ideale oplossing.

Hebt u een lucht- of stoffilter nodig om ervoor te zorgen dat uw perslucht schoon is? Zorg ervoor dat het filter goed is geïnstalleerd volgens de instructies van de fabrikant. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot mechanische problemen of vervuiling. De meeste schroefcompressoren hebben al een geïntegreerd inlaatfilter , maar het is altijd het beste om dit te controleren. 

Lees hier meer over persluchtfilters

Installatie van de luchtdroger

In bepaalde industrieën is een droge en schone perslucht vereist voor bepaalde werkzaamheden. Daar biedt een luchtdroger de ideale oplossing.

Hetzelfde geldt voor een luchtdrogers: Zorg er altijd voor dat u de instructies naar de letter opvolgt. Neem bij twijfel contact op met uw leverancier. Anders loopt u het risico een cruciale fout te maken. Elk type luchtdroger heeft een specifieke installatieprocedure nodig. Zorg er ook voor dat de droger de juiste maat heeft voor installatie.

Lees hier meer over persluchtdrogers

Extra onderdelen

Afhankelijk van uw specifieke situatie wilt u wellicht enkele extra componenten installeren, zoals een persluchtdebietmeter. U kunt het debiet of uw perslucht controleren, in het geval dat er een probleem is of het luchtdebiet zeer laag lijkt. 

Gebruik altijd een professionele en geaccrediteerde installateur voor uw compressor installatie en onderhoud, omdat het zelden slechts een geval van levering en installatie is. Het is altijd mogelijk dat er extra aanpassingen aan uw infrastructuur nodig zijn voordat uw compressor  kan worden geïnstalleerd. 

Denk aan onderhoud

Sommige compressoren vereisen meer onderhoud dan andere. Het is belangrijk de instructies van de fabrikant op te volgen en het noodzakelijke onderhoud uit te voeren wanneer dat nodig is. 

In dit artikel leest u meer over het onderhoud van compressoren.  Liever onderhoud laten uitvoeren door een vakbekwame servicemonteur? Neem contact op met onze Service afdeling om een afspraak te maken. 

Kunnen we u helpen de juiste compressor te vinden?

Creemers biedt een breed scala aan compressor en die ideaal zijn voor diverse doeleinden. We helpen u graag bij het vinden van de juiste. Neem contact met ons op!

⇪ Terug naar boven ⇪