Het kiezen van uw compressorinstallatie: Waar u op moet letten

Vragen? Laat het ons weten!

Het kiezen van een industriële persluchtinstallatie gaat niet over een nacht ijs. Het maken van de juiste keuzes begint met een gedetailleerde inschatting van uw behoeften en mogelijkheden. Hoeveel perslucht hebt u nodig? Wat is het einddoel? Wanneer en hoe lang zal de compressor draaien? In dit artikel bespreken we alle factoren die van belang zijn bij het selecteren van uw compressorinstallatie.

Kies uw onderwerp ⤸

Hoeveelheid perslucht hebt u nodig?

De eerste vraag die u uzelf moet stellen is: ‘Hoeveel perslucht heb ik nodig? Er zijn verschillende manieren om uw persluchtbehoefte te beoordelen: 

  • Eerdere ervaringen, hoewel dit een nogal onzekere manier is om uw specifieke behoeften te beoordelen

  • Meten van de belasting van uw bestaande apparatuur. Dit is vooral belangrijk als uw nieuwe systeem een uitbreiding van uw huidige is.

  • Het meten van het luchtverbruik van uw gereedschappen en machines. Dit is de meest nauwkeurige manier om uw persluchtbehoefte te definiëren, vooral als u rekening houdt met de werktijd en bedrijfscycli.

Tijdens welke bedrijfscyclus wordt de perslucht gebruikt?

Hebt u een continue luchtstroom nodig? Is er een verschil in consumptie overdag (of 's nachts)? Is er speciale apparatuur die meer perslucht nodig heeft? 

In geval van een continue luchtstroom is een schroefcompressor zeker de beste keuze voor u.

Welke luchtkwaliteit hebt u nodig?

Afhankelijk van de luchtkwaliteit die u wenst, kunnen er verschillende aanvullende systemen nodig zijn. Dit is vooral belangrijk in de voedsel- en farmaceutische industrie. Overweeg de volgende opties: 

  • Luchtdrogers om ervoor te zorgen dat uw perslucht droog en vochtvrij is;

  • Lijnfilters om alle resterende oliedeeltjes te verwijderen.

In ons handleiding voor persluchtbehandeling gaan we dieper in op dit onderwerp.

Wat voor soort druk hebt u nodig?

De compressor is aangepast aan het apparaat waarvoor een bepaalde werkdruk vereist is. Persluchtgereedschap is vaak ontworpen om te worden voorzien van een werkdruk van 6 bar. Compressoren produceren gewoonlijk iets meer druk om drukdalingen te compenseren. Als een bepaald persluchtgereedschap bijvoorbeeld 6 bar nodig heeft, zal de capaciteit van uw compressor 7 bar bedragen.

Hoe weet u welke compressorinstallatie u nodig hebt?

U zult elke bovenstaande vraag moeten beantwoorden voordat u de juiste beslissing over uw persluchtinstallatie kunt nemen. Uiteraard kunnen we u ondersteunen met het maken van de juiste keuzes doormiddel van bijvoorbeeld een capaciteitsmeting. Neem contact op met  één van onze Technisch Adviseurs. Zij beoordelen graag uw situatie en helpen u bij het vinden van het ideale compressorsysteem voor uw behoeften.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u weten welke producten en diensten wij bieden? Wilt u uw compressor upgraden? Wij kunnen u helpen tijdens dit proces. Laat het ons weten en u krijgt meteen een antwoord.

⇪ Terug naar boven ⇪