Kiezen van een zuigercompressor: Waar u rekening mee moet houden.

Advies op maat nodig! Neem contact met ons op.

Creemers biedt een breed scala aan compressoren, verdeeld in verschillende typen. We hebben u al verteld over de verschillen tussen zuigercompressoren en schroefcompressoren. In dit artikel geven we je een checklist die je kunt volgen bij het selecteren van een zuigercompressor. Op die manier haalt u het beste uit uw investering.

Kies uw onderwerp ⤸

Het gebruiken van een zuigercompressor

Zuigercompressoren behoren tot de meest gebruikte type compressor. Ze leveren perslucht als energiebron, maar kunnen ook door pijpleidingen worden gebruikt voor gastransmissie. Afhankelijk van het volume en de luchtstroom zijn ze multifunctioneel en worden ze onder andere gebruikt in deze industrieën:

  • Olieraffinaderijen;
  • Chemische fabrieken;
  • Gastransmissie;
  • Tandheelkunde
  • Garages;
  • Werkplaatsen;
  • Bandenservice;
  • Landbouw.

Waar moet u zich van bewust zijn bij het kiezen van een zuigercompressor?

De grootte

De grootte is beslist een bepalende factor bij het kiezen van een compressor. Als het te klein is, verspilt u tijd terwijl u wacht op de juiste druk. Als het te groot is, verspilt u uw middelen en kunt u het niet verplaatsen wanneer dat nodig is. 

De luchtstroom

Hebt u een continue luchtstroom nodig of niet? Dit is zeker iets om over na te denken. Denk ook aan de werkelijke flow, gemeten in liters per minuut (l/min). Wij kunnen u helpen de zuigercompressor te vinden met de juiste luchtopbrengst voor uw doeleinden. 

Olievrij of niet?

Veel luchtcompressoren gebruiken olie als smeermiddel. In sommige industrieën, zoals bijvoorbeeld de farmaceutische industrie of bij de productie van voedingsmiddelen, is het echter van het grootste belang dat de perslucht niet verontreinigd is. Het is mogelijk om te kiezen voor een olievrije compressor of een persluchtfilters te gebruiken die alle olie, stof of andere verontreinigingen verwijdert. Lees meer over olievrije compressoren

Bereid u voor op de toekomst

Compressoren hebben een lange levensduur. Als u van plan bent om meer werkzaamheden uit te voeren of deze later uit te breiden, dan zou u misschien willen overwegen om een compressor met meer luchtopbrengst te kopen om aan uw toekomstige behoeften te voldoen. Het is altijd een goed idee om verder te kijken dan uw huidige situatie. 

Ken het hele proces

Welk doel heeft uw compressor precies? Afhankelijk van zijn plaats in de productieketen zou u kunnen overwegen om een luchtcompressor met meer vermogen of een hogere luchtopbrengst te kiezen.

Is een zuigercompressor de weg?

Zoals u weet bieden schroefcompressoren ook veel voordelen en functionaliteiten. U denkt aanvankelijk misschien dat u een zuigercompressor nodig hebt, maar bedenk wel dat schroefcompressoren een kleinere voetafdruk hebben, meer luchtstroming kunnen produceren en met hogere snelheden kunnen werken. Ze zijn ook lichter en makkelijker te verplaatsen. 

Zoals u ziet hangt alles af van uw doelen, budget en infrastructuur. Lees hier meer over in ons artikel "Welk type compressor u moet kiezen".

Hulp nodig met het maken van uw keuze?

De professionals van Creemers Compressors staat altijd klaar om u te helpen de compressor te vinden die aan uw verwachtingen voldoet. Heeft u een vraag voor ons? Laat het ons weten!

⇪ Terug naar boven ⇪