Wat zijn de voordelen van een olie-waterafscheider?

Vragen? Laat het ons weten!

Elke compressor genereert condensaat. Het is een inherent bijproduct van het compressieproces. Bij oliegesmeerde compressoren bestaat dit condensaat uit een olie-wateremulsie die niet zomaar door de gootsteen kan worden weggespoeld. Het moet worden behandeld om te voorkomen dat de olie het riool vervuilt. Een olie-waterafscheider filtert de olie uit uw condenswater en voert deze veilig af om het milieu te beschermen en tegelijkertijd de efficiëntie en levensduur van uw compressor te verbeteren.

Kies uw onderwerp ⤸

Als olie en water

Iedereen die heeft opgelet in de scheikundeles of nieuwsbeelden van een olieramp heeft bekeken, weet dat olie en water niet goed samengaan. Zelfs een kleine hoeveelheid olie kan veel water vervuilen. In feite kan een liter olie 1 miljoen liter water verontreinigen door zich over het oppervlak te verspreiden. Dat kan op zijn beurt een verwoestende impact hebben op het milieu. De olievlek die zich op het wateroppervlak nestelt, verhindert dat er zuurstof bij de in het water levende planten en dieren komt. Daarnaast tast olie ook de isolerende eigenschappen van pelsdieren en de waterafstotende eigenschappen van vogelveren aan. In wezen betekent dit dat te veel olie in het water veel dieren kan doden.

Een schone oplossing

Gelukkig vormt het condensaat van een oliegesmeerde compressor geen bedreiging voor het milieu, mits het op de juiste manier wordt behandeld. Hiervoor heeft u een olie-waterafscheider nodig. Zoals de naam al zegt, scheidt het de olie van het water zodat het veilig kan worden verwijderd zonder het milieu te schaden.

In feite is olie-waterscheiding niet alleen het juiste om te doen, het is in Nederland en de meeste landen ook wettelijk verplicht en het overtreden van deze normen kan leiden tot boetes.

Een nog schonere oplossing

Creemers heeft met de D-ES 225-11250  een betere olie-waterafscheider ontwikkeld die eenvoudiger en minder omslachtig is in onderhoud en nog beter voor het milieu omdat hij meer olie filtert

Het beschermen van het milieu en het naleven van nationale regelgeving is een kleine prijs, gezien de voordelen die het gebruik van een oliegesmeerde compressor biedt. In het verleden vergde deze condensaatbehandeling echter zeer veel onderhoud.

Creemers heeft een betere olie-waterafscheider ontwikkeld die eenvoudiger en minder omslachtig is in onderhoud en nog beter voor het milieu omdat hij meer olie filtert.

Door de introductie van een tweetrapsbehandeling met polypropyleen en actieve kool of organoklei kan de nieuwe D-ES 225-11250 van Creemers zelfs de olie scheiden van stabiele emulsies, dat wilt zeggen een olie-watermengsel dat nog niet van nature is gescheiden.

Het resultaat is extreem schoon afvalwater met een oliegehalte van slechts 5 ppm aan de uitlaat. Zo kunt u groener produceren en kunt u voldoen aan de strengste milieuwetten.

Om het voor de gebruikers nog beter te maken, is de nieuwe D-ES veel gemakkelijker te onderhouden dankzij een cartridgesysteem dat het hele proces een stuk minder rommelig maakt. Het is ook onderhoudsarm. Dankzij het hoogwaardige ontwerp biedt het lange onderhoudsintervallen van 4.000 uur.

Waarom olie-waterafscheiding de juiste weg voorwaarts is

Een onderhoudsarme, zeer efficiënte oplossing die het milieu en het imago van uw bedrijf beschermt. Olie-waterscheiding is essentieel in een bedrijf dat gebruik maakt van oliegesmeerde compressoren.

Uiteindelijk wint iedereen met een D-ES olie-waterafscheider: het milieu wordt beschermd, u voldoet aan zelfs de strengste voorschriften en het onderhoud is veel sneller en schoner.

Vragen over condensaatbehandeling?

Hebt u vragen over behandeling van uw condenswater? Wilt u een milieuvriendelijke oplossing voor het verwerken van uw condensaat uit uw compressor? Neem contact met ons op en we helpen u graag!

⇪ Terug naar boven ⇪