Geavanceerde voordelen van een schroefcompressor

Vragen? Laat het ons weten!

Ongeacht de toepassing zijn er vele voordelen van het gebruik van een schroefcompressor tijdens uw gehele productieproces. Deze voordelen, mogelijk gemaakt door technologische vooruitgang, omvatten een optimale energie-efficiëntie.

Vergeleken met zuigercompressoren, die veel eenvoudiger zijn, zijn schroefcompressoren gewoonlijk superieur. Als u een zuigercompressor gebruikt, kan het tijd zijn om uw persluchtinstallatie te upgraden. U kunt uiteindelijk geld besparen, vooral met stijgende energiekosten.

Kies uw onderwerp ⤸

Schroefcompressoren versus zuigercompressoren

Creemers is leverancier van zuigercompressoren en schroefcompressoren. Wilt u weten welke u nodig heeft voor uw werkzaamheden? Laat het ons weten.

Zoals hierboven vermeld, zijn schroefcompressoren verkrijgbaar in een breed scala aan motorvermogens. Zuigercompressoren daarentegen zijn beperkt tot de werking van hun componenten.

Aangezien zuigercompressoren zuigers gebruiken om lucht onder druk te zetten, is er één manier om dit te bereiken. Als de lucht van de ene zuigercilinder naar de andere beweegt, wordt deze gecomprimeerd. Hoewel beperkt, hebben deze machines wel enkele voordelen, waaronder relatief eenvoudig onderhoud.

Recente ontwikkelingen in de technologie van schroefcompressoren minimaliseren de uitvaltijd zoveel mogelijk. Met technologie als iPM motoren wordt wrijving praktisch geëlimineerd wanneer de motor draait.

Hoewel de initiële investering van een schroefcompressor groter is dan bij een zuigercompressor, ontvangt u de meest geschikte instelling voor uw toepassing(en). Nieuwsgierig welke schroefcompressor voor u geschikt is? Neem contact met ons op. Wij vertellen het u graag!

Het kiezen van het juiste motorvermogen en luchtopbrengst

Door de verschillende modellen met riemaandrijving (v-snaar), directe aandrijving en tandwielaandrijving van Creemers kan het overweldigend lijken om te beslissen welke compressor heb beste voor u geschikt is. Afhankelijk van uw budget zijn direct-drive compressoren over het algemeen de meest efficiënte. Echter, riemaandrijving en tandwielaandrijving bieden ook voordelen.

Wat de grootte betreft, hangt het allemaal af van de hoeveelheid perslucht die u de hele dag nodig hebt. Als u bovendien al een compressor hebt, zal dat de grootte van uw volgende machine bepalen.

Als u niet beslist over de beste oplossing voor uw behoeften, neem dan gerust contact op met ons team. We zijn er om u te helpen door het proces te leiden en te bepalen wat het meest zinvol is.

Iets anders waar u wellicht rekening mee wilt houden is de technologie aan boord en de apparatuur die beschikbaar is voor schroefcompressoren. Dit is nog een voordeel ten opzichte van zuigercompressoren, die niet worden geleverd met ICONS bewakingsinstrumenten.

Voordelen van een frequentiegeregelde schroefcompressor

het motorvermogen van een schroefcompressor om het toerental te wijzigen op basis van de vraag naar luchtstroom.

Het engerieverbruik meer dan 80% uitmaakt van het in bezit hebben en in bedrijf stellen van een compressor, heeft deze factor invloed op uw totale kosten. Bovendien zijn schroefcompressoren de meest veelzijdige optie. Deze aanpassing wordt mogelijk gemaakt door een frequentiegeregelde compressor (IVR).

Zoals gesuggereerd verwijst IVR naar het motorvermogen van een schroefcompressor om het toerental te wijzigen op basis van de vraag naar luchtstroom. Er zijn vele manieren waarop dit wordt bereikt, waaronder versnellingsbakken en transmissies met directe aandrijving. Sommige modellen worden zelfs geleverd met een mpermanente magneet (iPM) motor.

Overwegingen met betrekking tot technologie en apparatuur

Zoals eerder vermeld, maken schroefcompressoren het onderhoud eenvoudig. Voor een maximale uptime is er de optionele ES4000S-controllertechnologie voor sommige Creemers modellen. Dit apparaat biedt bewaking op afstand, zodat u te allen tijde op de hoogte bent van de productiestatus.

Ook worden sommige machines geleverd met energieterugwinning om de warmte die tijdens het luchtcompressieproces wordt gegenereerd, opnieuw te gebruiken. Terwijl ons team voortdurend onderzoek doet naar verbeteringen, blijft het potentieel voor schroefcompressoren groeien. Hoe dit te werk gaat, leest u in ons artikel "Warmteterugwinning met compressor: Verlaag uw energiekosten en CO2-voetafdruk". 

Het terugwinning van warmte is ook mogelijk met onze Energy Box. Ontdek hier alle voordelen van het terugwinnen en hergebruiken van energie met deze oplossing.

Wanneer vervangen en upgraden

Dit artikel laat zien hoe schroefcompressoren voor veel toepassingen superieur zijn in vergelijking met zuigermachines. U kunt echter niet beslissen of het het juiste moment is om uw installatie te vervangen en te upgraden.

U kunt ook aarzelen als u momenteel een schroefcompressor hebt en deze geen tekenen van slijtage vertoont. Omdat onze compressoren duurzaam zijn gebouwd, is dit vaak het geval voor klanten.

Als algemene regel is het raadzaam om te kijken naar het vervangen en upgraden van uw installatie als deze ouder is dan 10 jaar. Dit komt niet omdat uw apparatuur niet meer werkt, maar u mist de nieuwste innovaties en een grotere efficiëntie.

Het draaien van oudere apparatuur kan veel duurder zijn dan het investeren in nieuwe, geoptimaliseerde machines. Bovendien draagt u bij aan een schonere planeet.

Onze Technisch Adviseurs kunnen met een meting u in een gedetailleerd rapport laten zien wat de besparing voor u zijn. Nieuwsgierig? Maak vandaag nog een afspraak

Impact op het milieu

Onze deskundige experts in het land zijn er om het meeste uit uw persluchtproductie te halen. Ze zijn goed op de hoogte van de huidige regelgeving over klimaatverandering en kunnen helpen de mondiale impact van uw bedrijf te verminderen.

In dit artikel hebben we veel algemene voordelen van schroefcompressoren behandeld. Raadpleeg onze website voor de meest actuele productinformatie. Heeft u nog vragen? Of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij beantwoorden deze dan zo snel mogelijk.

⇪ Terug naar boven ⇪