Wat is een schroefcompressor?

Vragen? Laat het ons weten!

Compressoren bestaan in alle vormen en maten. Creemers biedt een breed scala aan verschillende compressoren, geschikt voor elke taak. U hebt al gelezen over het werkingsprincipe van de zuigercompressor. In dit artikel leggen we meer uit over schroefcompressoren.

Kies uw onderwerp ⤸

Wat is een schroefcompressor?

Schroefcompressoren maken gebruik van een roterend verdringermechanisme. Dit betekent dat ze rotoren gebruiken, in plaats van de zuigers in een zuigercompressor om de lucht samen te persen.

Schroefcompressoren maken gebruik van een roterend verdringermechanisme. Dit betekent dat ze rotoren gebruiken, in plaats van de zuigers in een zuigercompressor om de lucht samen te persen. Deze rotoren moeten perfect worden uitgelijnd om de compressor correct te laten werken.

Er is een verschil tussen een olievrije en geoliede roterende compressor. In het laatste geval worden de rotoren gesmeerd met olie. Dit is niet aan te raden in bepaalde sectoren waar besmetting een probleem is. In dit geval moet u kiezen voor een olievrije schroefcompressor, of een geoliede schroefcompressor met een persluchtfilters.

Waar worden schroefcompressoren gebruikt?

Schroefcompressoren zijn verkrijgbaar in verschillende specificaties en modellen en worden gebruikt in een enorme hoeveelheid toepassingen, zoals bijvoorbeeld in deze industrieën:

  • de voedselverwerkende industrie;
  • verpakkingsindustrie;
  • de automobielindustrie;
  • geautomatiseerde productiesector.

Wilt u weten in welke gevallen u een schroefcompressor nodig hebt? We hebben alle vragen samengesteld die je jezelf zou moeten stellen.

De voordelen van een schroefcompressor

Schroefcompressoren verschillen op de volgende manieren van zuigercompressoren:

  • De volumecapaciteit is veel hoger dan die van een zuigercompressor;

  • Het kan een continue luchtstroom leveren , vanwege de lagere interne temperatuur;

  • Het produceert minder geluid dan een zuigercompressor omdat de bewegende delen niet in contact zijn met elkaar. 

Persluchtfilters voor schroefcompressoren

Persluchtfilters voor schroefcompressoren! Persluchtfilters zijn ideaal om ervoor te zorgen dat er geen olie (of andere deeltjes, zoals vuil of stof) achterblijft in de eindstadia van het compressieproces.

Persluchtfilters zijn ideaal om ervoor te zorgen dat er geen olie (of andere deeltjes, zoals vuil of stof) achterblijft in de eindstadia van het compressieproces. Ze zijn eenvoudig te installeren en zorgen ervoor dat uw eindproduct voldoet aan alle vereiste gezondheidsvoorschriften.

Vooral in in industrieën waar vervuiling een probleem is zijn persluchtfilters noodzakelijk om uw perslucht technisch olievrij te maken. Het artikel “wat is een persluchtfilter en hoe werkt het?” gaat verder in op de details en werking van deze filters.

Weet u niet zeker welk type compressor u moet kiezen?

Wilt u meer informatie over de compressoren die Creemers te bieden heeft? Kunnen we u helpen beslissen? Laat het ons weten en we zullen al uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden. 

⇪ Terug naar boven ⇪