Schroefcompressor: Wat zijn de kenmerken?

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Zoals u wellicht in ons artikel "welk type compressor heb ik nodig?" hebt gelezen, is er een groot verschil tussen een zuigercompressor en schroefcompressor, de kenmerken van een schroefcompressor en de verschillende manieren waarop deze in een professionele omgeving kan worden gebruikt.

Kies uw onderwerp ⤸

U hebt een compressor met een grote capaciteit nodig

Voor doe-het-zelf, garages en kleinere werkplaatsen zijn zuigercompressoren een ideale oplossing. Ze zijn voordeliger in aanschaf en eenvoudig in gebruik. Wanneer uw bedrijf echter een compressor met hoge capaciteit nodig heeft, zijn schroefcompressoren zeker de beste keuze. Daarom worden ze het meest gebruikt in de grotere industrieën, zoals in geautomatiseerde productieomgevingen.

U hebt een continue luchtstroom nodig

In veel industrieën, zoals bijvoorbeeld de auto-industrie of de voedselverwerkende industrie, is er behoefte aan een compressor die een continue luchtstroom kan leveren. Zuigercompressoren warmen op door hun interne verbranding: Ze hebben af en toe een afkoelingsperiode nodig. Op die manier kunnen ze geen constante luchtstroom produceren. Schroefcompressoren hebben een zeer lage interne temperatuur. Daarom kunnen ze een constante luchtstroom leveren. Geen verwarmingsproblemen, geen pauzes. Zeker een voordeel wanneer u uw compressor constant gebruikt.

U wilt een energiezuinige oplossing

Omdat schroefcompressoren minder warmte genereren, zijn ze over het algemeen energiezuinig, meer dan zuigercompressoren (alles is relatief, verken hier ons volledige assortiment schroefcompressoren).  Het hangt natuurlijk allemaal af van uw eisen : Een zuigercompressor kan nog steeds de juiste keuze zijn als u geen constante luchtstroom of een hoge volumecapaciteit nodig hebt. In dat geval zou het kiezen van een zuigercompressor rendabeler en energiezuiniger kunnen zijn. 

U wilt een compressor met een lange levensduur

Schroefcompressoren zullen minder snel defect raken als gevolg van mechanische defecten, omdat de componenten ervan verschillen van een zuigercompressor. Ze werken niet via een klepsysteem en zullen ook niet oververhit raken.

Schroefcompressoren zijn in feite gebouwd om lang mee te gaan - zeker in combinatie met het juiste onderhoud. Ze zullen u vele jaren van dienst zijn, terwijl ze weinig of geen capaciteitsvermindering hebben. Gezien het feit dat ze 24/7 op volle kracht kunnen opereren, is dit een hele prestatie.

U wilt een compressor die minder geluid produceert

Schroefcompressoren zijn, in tegenstelling tot zuigercompressoren, relatief stil. De rotoren die de lucht samenpersen komen niet in contact met elkaar, waardoor er weinig lawaai wordt geproduceerd. In sommige situaties zou dit zeker als een voordeel kunnen worden beschouwd. Wanneer een constante luchtstroom nodig is, kan het heel belangrijk zijn dat de compressor stil werkt: Op die manier hoeven uw werknemers niet in een luide omgeving te werken.

Vaak horen wij de opmerking “doe mij maar een schroefcompressor want die is zo lekker stil” terwijl Creemers als alternatief een geluidgedempte zuigercompressor in zijn assortiment heeft die op geluidsniveau gelijk is aan een schroefcompressor. Alles hangt af van de feitelijke omstandigheden en eisen van uw bedrijfstak.

Kunt u niet beslissen welke compressor u nodig hebt?

De eisen van uw industrie en de benodigde capaciteit zullen u in staat stellen de compressor te vinden die u nodig hebt. In sommige gevallen passen schroefcompressoren perfect, in andere gevallen zijn zuigercompressoren de ideale keuze voor u. 

Dus vraagt u zich nog steeds af: “welke compressor heb ik nodig?” Laat het ons weten en onze professionals zullen u het juiste advies geven. We zullen uw situatie beoordelen en u helpen de juiste compressor te vinden. 

⇪ Terug naar boven ⇪