Originele smeermiddelen voor compressoren

Neem gerust contact met ons op!

Optimale prestaties

Minimale slijtage, maximale prestatie. Er is geen betere manier om uw investering te beschermen dan het gebruik van originele smeermiddelen.

Perfecte balans

De originele smeermiddelen die Creemers levert voldoen aan de strengste specificaties, zijn uitgebreid getest en goedgekeurd voor gebruik in ons volledige assortiment compressoren.

Kostenreductie

Met het juiste gebruik van onze smeermiddelen verlengt dit de levensduur van uw compressor, verlaagt u de onderhoudskosten en maximaliseert u uw prestaties. Het resultaat is een afname van onverwachte kosten.

Smeermiddelen beschermen uw compressor

Originele smeermiddelen zijn een mengeling van olie en de juiste toevoegingen, gemixt en uitgebalanceerd voor optimale prestaties. Deze samenstellingen komen voort uit streng R&D en kennis van compressortechnologiën. Ze verzekeren de beste smering, koeling en bescherming tegen voortijdige slijtage en roestvoerming. Tenslotte ondersteunen originele smeermiddelen uw winstgevendheid!

Originele smeermiddelen voor luchtkwaliteit

Het gebruik van niet-originele olie kan ongewenste bijwerkingen tot gevolg hebben: roestvorming, slib- en schuimvorming. Dit kan leiden tot vroegtijdige slijtage, slechte kwaliteit perslucht en zelfs serieuze schade aan de compressor met als resultaat: volledige stilval, reparatiekosten en productieverliezen. Het loont zich daarom absoluut niet om het risico te nemen niet-uw compressor af te vullen met niet-originele smeermiddelen.

Smeermiddelen toegepast op uw industrie

Originele smeermiddelen zijn niet alleen gebaseerd op het aantal draaiuren of type compressor. Het gamma smeermiddelen omvat oliën voor milde, veeleisende en zeer veeleisende prestaties. Daarnaast zijn er specifieke smeermiddelen verkrijgbaar voor industrieën invoedingsmiddelen (foodgrade / cassida) en farmacie. Kies daarom voor optimale prestaties het juiste smeermiddel dat past bij uw specifieke situatie.

Zuigercompressoren

De zuigercompressorolieën Altair staan voor een continue werking in zowel een professionele als industriële omgeving. Belangrijk voor de juiste keuze is het bloktype, waarbij wij u kunnen adviseren.

Er is een onderscheid tussen olie voor de mobiele en de Economy,  de CS(T) en de geluidgedempte SG uitvoering. Daarnaast is er een olie, bedoeld voor  de gietijzeren pompen op ZKG, CSG en SGC compressoren en voor de hoog-industriële compressorserie met AGRE pomp, voorheen CL en CH.

Voor die toepassingen waar de perslucht in aanraking komt met voeding, is er een foodgrade olie beschikbaar. 

De meest voorkomende verpakkingseenheiden zijn 1 en 5 liter, maar ook grotere hoeveelheden zijn op aanvraag verkrijgbaar. Wij raden een oliewissel aan per 1000 draaiuren, maar in ieder geval één keer per jaar mocht dit aantal niet gehaald worden.

Schroefcompressoren

De schroefcompressorolie FluidTech is geschikt voor industriële toepassingen in een mild klimaat. De verversingsinterval is 2000 draaiuren.

Daar waar er toepassingen zijn waarbij olie in aanraking kan komen met voeding of in de farmacie zijn er Rotair foodgradeolieën verkrijgbaar.

De meest voorkomende verpakkingseenheiden is 5 liter, maar ook grotere hoeveelheden zijn op aanvraag verkrijgbaar. 

Wij raden een oliewissel aan per 2000 draaiuren, maar in ieder geval één keer per jaar mocht dit aantal niet gehaald worden.

Artikelnummer Type Verpakking
6215 7163 00 Altair standaard 100 (Mobiel, Economy (EC + ECS), CS, CST, SG)  1 liter
1630 0543 00 Altair 150 t.b.v gietijzeren pompen (ZKG, CSG, SGC, CL/CH, Agre) 1 liter
1630 0479 00 Altair 150 t.b.v gietijzeren pompen (ZKG, CSG, SGC, CL/CH, Agre) 5 liter
9302 120 Food-grade voor zuigercompressor met niet-gzietijzeren pomp 1 liter
9302 130 Food-grade voor zuigercompressor met niet-gzietijzeren pomp 5 liter
9302 140 Food-grade voor zuigercompressor met gzietijzeren pomp 1 liter
6215 7159 00 FluidTech 68 5 liter
1630 0821 00 Rotair (food-grade) 5 liter

Risico's die u kunt vermijden

Het gebruik van smeermiddelen van lage kwaliteit kan onherstelbare schade aan uw compressor veroorzaken en een aanzienlijke toename van onderhouds- en reparatiekosten. 

Gevolgen van het gebruik van lage kwaliteit smeermiddelen:

 • Componentenslijtage, wrijving, cavitatie
 • Vermindering van kritische spelingen
 • Efficiëntieverlies
 • Verlies van koeling en oververhitting van lagers, compressie-elementen en onderdelen
 • Corrosie
 • Onjuiste pH, waardoor schade aan onderdelen en pakkingen tot gevolg
 • Vernislaag op interne onderdelen (koelers, pijpen ...)
 • Lage prestaties, hoger energieverbruik
 • Obstructie van het oliefilter, de afscheider en de stroomafwaartse lijnfilters
 • Hoger verbruik en olieaanslag
 •  Hoge onvoorspelbare onderhoudskosten

Loading...