Van de total cost of ownership van een compressorinstallatie gaat 70% op aan energieverbruik. Creemers biedt allerhande tools en kan u van advies voorzien om dit energieverbruik zo laag als mogelijk te houden door een compressorinstallatie zo efficiënt mogelijk te kiezen.

Bij aanschaf wordt gekeken naar het werkelijke of verwachte gebruik en welke druk maximaal nodig is. Op basis daarvan kies je het vermogen van een compressor, mogelijk wordt gekeken naar toekomstige uitbreiding. De compressor wordt niet overbemeten. Zou je dat wel doen, dan neemt hij onnodig veel vermogen af, wat verre van volledig daadwerkelijk wordt omgezet in perslucht.

De drukinstelling stel je zo in dat je eventueel overdruk kunt creëren om te bufferen, maar niet dusdanig dat je voortdurend gaat reduceren. Dit is energieverspilling.

Capaciteitsmeting

Een capaciteitsmeting kan u helpen om een betere keuze te maken bij de aanschaf van een nieuwe compressor. Aan de had van een gedetailleerd meetrapport kan onze Technisch Adviseur u tot in details meenemen in uw persluchtverbruik en samen met u op zoek gaan naar de juiste compressor voor uw bedrijf.

Wilt u een capaciteitsmeting laten uitvoeren? Bel ons op 0412-667999 of stuur een mail naar [email protected] om een afspraak van één van onze Technisch Adviseurs te maken.