top_banner_enery-box

Energy Box

Compressoren hebben een hoog energieverbruik, maar met de Energy Box kan u nu deze energie terugwinnen en hergebruiken. Het verlaagt uw energiekosten en CO2-voetafdruk.

Afspraak maken voor een adviesgesprekMilieuvriendelijk

Met het plaatsen van de Energy Box brengt u uw CO2 uitstoot aanzienlijk terug.Kostenbesparend

De grootste kostenpost bij het opwekken van perslucht is energie. Nu kunt deze energie terugwinnen en omzetten in warmte. Bespaar op uw energierekening.Compaibiliteit

De energy box is verenigbaar met alle generaties oliegesmeerde schroefcopressoren.

Bij het compressieproces komt er veel warmte vrij. Het grootste deel hiervan gaat verloren. Met deze Energy Box kunt u deze warmte om te zetten in energie, welke voor verscheidene toepassingen ingezet kan worden. Het resultaat: grote besparingen op uw energierekening!

Waardevolle energie opvangen

Compressoren hebben een groot energieverbruik, maar met de Energy Box kan u nu deze energie treugwinnen en hergebruiken. Het verlaagt uw energiekosten en CO2-voetafdruk.

Eenvoudig gesteld, hergebruikt de Energy Box opgevangen energie. De waarde hiervan is direct zichtbaar in enorme kostenbesparingen en een verminderde CO2-uitstoot in het milieu.

Compressoren zijn grote energiegebruikers. Gedurende de levensduur van een compressor vormt het energiegebruik doorgaans 80% van de totale eigendomskosten. Daarom betekent het terugwinnen van energie van de luchtcompressor een geldbesparing.

Nieuwsgierig hoeveel u kunt besparen? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een meting! Dan laat één van onze Technisch Adviseurs u met een gedetailleerd rapport zien waar u kunt besparen.

Hoe groot is uw ecologische voetafdruk?

Compressoren hebben een groot energieverbruik, maar met de Energy Box kan u nu deze energie treugwinnen en hergebruiken. Het verlaagt uw energiekosten en CO2-voetafdruk.

Het verminderen van uw CO2-uitstoot is niet alleen gunstig voor de toekomstige generaties, maar het is goed mogelijk dat dit een wettelijke vereiste wordt of deel van het certificeringsbeleid van uw bedrijf.

99% van de CO2-uitstoot van een compressor in bedrijf is direct gerelateerd aan het energiegebruik, dus dit is nog een goede reden om te investeren in een energieterugwinningssysteem.

In ons artikel "Warmteterugwinning met compressor: Verlaag uw energiekosten en CO2-voetafdruk lees u alles over dit onderwerp.

Hoe werkt het terugwinnen

De olie in een oliegesmeerde schroefcompressor absorbeert de compressiewarmte. Vooraleer de hete olie naar de oliekoeler wordt geleid, wordt deze omgeleid door een warmtewisselaar in de Energy Box, waar de warmte wordt overgebracht naar een watercircuit.

De hoeveelheid teruggewonnen thermische energie en bespaard geld, is afhankelijk van de grootte van de compressor en de gebruiksfactor (aantal bedrijfsuren per jaar). Er kan een terugwinning tot wel 80% worden bereikt, en in het geval van warm water, tot 90%.

In ons artikel “Warmteterugwinningssystemen voor compressoren: De juiste keuze maken”leest u alles over de specifieke principes

Toepassingen van thermische energie

80% van de thermische energie van een compressor kan worden teruggewonnen met Energy Box. De Energy Box kan worden gebruikt voor:

  • Industriële processen
  • Kantoorverwarming
  • Ketels

Kenmerken en voordelen van de Energy Box

De Energy Box is een compacte, ruimtebesparende eenheid, die wordt geïnstalleerd tussen de compressor en uw verwarmingscircuit. Het modulaire ontwerp zorgt voor een eenvoudige installatie en een perfecte integratie.

  • Verticale en compacte warmtewisselaar; heeff weinig ruimte nodig
  • Concept met dubbele koeler*; voor betrouwbaarheid en verlaagd risico op buitenbedrijfstelling door lage oliedruk.
  • Koppelingen en aansluitkits; eenvoudig en snel te installeren
  • Kits met langere slangen; maximaal 6 meter tussen compressor en Energy Box.
  • Milieuvriendelijk: uitzonderlijke CO2-reductie

Bekijk onze brochure

⇪ Terug naar boven ⇪