Originele filters en afscheiders voor compressoren

Neem gerust contact met ons op! Onderhoudsbeurt inplannen?

Hoge beschermingsgraad

Filtratie en afscheiding van hoge kwaltieit beschermt de componenten en luchtkwaliteit en verlengt de levensduur van uw installatie.

Hoge betrouwbaarheid

Ontworpen voor veeleisende prestaties van uw compressor onder allerhande omstandigheden.

Energie- en kostenbesparend

Een zo minimaal mogelijke drukval is de sleutel om uw energieconsumptie tot een minimum te beperken.

Werken met perslucht van topkwaliteit

Stof en andere vuildeeltjes zijn ondanks hun minimale grootte een gevaar voor uw persluchtsysteem. Filters zijn in functie om te voorkomen dat deze deeltjes terecht komen in het perslucht- en oliecircuit zonder bijwerkingen als drukval. Daarnaast is een vitaal onderdeel van het compressieproces de scheiding tussen olie en perslucht. Een juiste scheiding garandeerd een hoge kwaliteit perslucht en een betrouwbare werking van uw systeem.

Conventionele filters bieden geen oplossing

Conventionele filters en separators worden ontwikkeld met een breed spectrum aan specificaties om zo te kunnen dienen in veel verschillende machines. Indien dergelijke 'algemene' filters in uw installatie worden gemonteerd, kunnen ze serieuze schade toebrengen. Zij kunnen niet afdoende zijn om tegen te gaan dat vuildeeltjes de vitale onderdelen van uw compressor bereiken en daar schade toebrengen evenals vroegtijdige slijtage te weeg kunnen brengen . Daarnaast kunnen ze drukval en dus een verhoogde energieconsumptie veroorzaken. Het kan ook zijn dat ze gewoonweg helemaal niet werken omdat ze niet specifiek voor uw compressor ontworpen zijn met de vereisten aan filtering voor uw compressor.

Ontworpen voor uw compressorsysteem

Originele filters en afscheiders hebben zo veel kenmerken die van toepassing zijn op alleen uw compressor. Een groot oppervlak hoogkwalitatief filtermateriaal houdt effectief vervuiling buiten uw compressor. Door de sterke bouwwijze zijn deze filters bestand tegen hogere drukken temperaturen. De bypass over de originele filters verzekert ononderbroken olietoevoer naar het compressieelement, terwijl de ingebouwde aarding voorkomt dat er statische elektriciteit ontstaat in de olieafscheider.