Originele smeermiddelen voor compressoren

Neem gerust contact met ons op!

Optimale prestaties

Minimale slijtage, maximale prestatie. Er is geen betere manier om uw investering te beschermen dan het gebruik van originele smeermiddelen.

Perfecte balans

De originele smeermiddelen die Creemers levert voldoen aan de strengste specificaties, zijn uitgebreid getest en goedgekeurd voor gebruik in ons volledige assortiment compressoren.

Kostenreductie

Met het juiste gebruik van onze smeermiddelen verlengt dit de levensduur van uw compressor, verlaagt u de onderhoudskosten en maximaliseert u uw prestaties. Het resultaat is een afname van onverwachte kosten.

Smeermiddelen beschermen uw compressor

Originele smeermiddelen zijn een mengeling van olie en de juiste toevoegingen, gemixt en uitgebalanceerd voor optimale prestaties. Deze samenstellingen komen voort uit streng R&D en kennis van compressortechnologiën. Ze verzekeren de beste smering, koeling en bescherming tegen voortijdige slijtage en roestvoerming. Tenslotte ondersteunen originele smeermiddelen uw winstgevendheid!

Originele smeermiddelen voor luchtkwaliteit

Het gebruik van niet-originele olie kan ongewenste bijwerkingen tot gevolg hebben: roestvorming, slib- en schuimvorming. Dit kan leiden tot vroegtijdige slijtage, slechte kwaliteit perslucht en zelfs serieuze schade aan de compressor met als resultaat: volledige stilval, reparatiekosten en productieverliezen. Het loont zich daarom absoluut niet om het risico te nemen niet-uw compressor af te vullen met niet-originele smeermiddelen.

Smeermiddelen toegepast op uw industrie

Originele smeermiddelen zijn niet alleen gebaseerd op het aantal draaiuren of type compressor. Het gamma smeermiddelen omvat oliën voor milde, veeleisende en zeer veeleisende prestaties. Daarnaast zijn er specifieke smeermiddelen verkrijgbaar voor industrieën invoedingsmiddelen (foodgrade / cassida) en farmacie. Kies daarom voor optimale prestaties het juiste smeermiddel dat past bij uw specifieke situatie.

Risico's die u kunt vermijden

Het gebruik van smeermiddelen van lage kwaliteit kan onherstelbare schade aan uw compressor veroorzaken en een aanzienlijke toename van onderhouds- en reparatiekosten. 

Gevolgen van het gebruik van lage kwaliteit smeermiddelen:

 • Componentenslijtage, wrijving, cavitatie
 • Vermindering van kritische spelingen
 • Efficiëntieverlies
 • Verlies van koeling en oververhitting van lagers, compressie-elementen en onderdelen
 • Corrosie
 • Onjuiste pH, waardoor schade aan onderdelen en pakkingen tot gevolg
 • Vernislaag op interne onderdelen (koelers, pijpen ...)
 • Lage prestaties, hoger energieverbruik
 • Obstructie van het oliefilter, de afscheider en de stroomafwaartse lijnfilters
 • Hoger verbruik en olieaanslag
 •  Hoge onvoorspelbare onderhoudskosten

Loading...

Ons assortiment compressorolie

Artikelnummer Type Verpakking Viscositeit Geschikt voor 
6215716300 Altair standaard 100 1 liter 100 Alle zuigercompressoren met een aluminium pomp, zoals onze mobiele compressoren, EC, ECS, CS, CST en SG
1630054300
Altair 150
1 liter 150 Alle zuigercompressoren met een gietijzeren pomp, die op onze ZKG, CSG en SGC zit. Ook geschikt voor CL, CH of Agre compressoren.
1630047900 5 liter
9302120 Food-grade voor zuigercompressor met niet-gzietijzeren pomp 1 liter   Alle zuigercompressoren met een aluminum pomp, waar de perslucht in aanraking kan komen met het eindproduct en daardoor schadelijk kan zijn voor mens of dier.
9302130 5 liter  
9302140 Food-grade voor zuigercompressor met gzietijzeren pomp 1 liter   Alle zuigercompressoren met een gietijzeren pomp, waar de perslucht in aanraking komt met voedingsmiddelen.
6215715900 FluidTech 68 5 liter 68 Alle schroefcompressoren
1630082100 Rotair (food-grade) 5 liter   Alle schroefcompressoren waarbij perslucht in aanraking komt met voedingsmiddelen 
1280520054 SIL AIR olie 1 liter    Geschikt voor fluisterstille compressoren, zoals onze Mini 20, Junior 30 en Pro 50.

Veelgestelde vragen over olie voor compressoren

Welke olie heb ik nodig voor mijn compressor?

Creemers heeft twee verschillende pompen op zijn zuigercompressoren zitten. Voor een ZKG, CSG of SGC adviseren wij de ALTAIR 150. Heeft u een mobiel, EC, ECS of een ouder model zoals CT, CTS of SG dan adviseren wij de ALTAIR 100.

Voor onze schroefcompressoren adviseren wij om FLUIDTECH compressorolie te gebruiken. Heeft u te maken dat de perslucht in aanraking komt met voedingsmiddelen, dan adviseren wij om uw compressor te vullen met food-grade olie.

Hoe weet ik welke compressorolie ik moet gebruiken?

In de gebruikshandleiding van uw compressor staat vermeld welke type olie u nodig heeft voor die desbetreffende machine. Of raadpleeg onze webpagina over smeermidelen

Hoeveel olie moet er in mijn compressor?

Dit verschilt per compressor daarom adviseren wij om hem te vullen tot de middelste stip van het oliekijkglas. Dit is het maximum oliepeil.

Als u teveel olie erin doen dan zal de olie eruit komen op het moment dat de compressor draait.

Hoe vaak verversen van olie in compressor?

Voor een zuigercompressor raden wij aan om elke 1000 draaiuren de olie te verversen. Bij schroefcompressoren is ons advies is om elke 2000 draaiuren.

Mocht u deze draaiuren niet halen ververs dan minimaal 1 keer per jaar de olie in uw compressor.

Wanneer moet ik olie in compressor bijvullen?

Als het olieoliepeil lager staan dan de bodem van het oliekijkglas of onder het MIN van de peilstok staat. Vul dan olie bij tot aan de middelste stip van het oliekijkglas.

Het is belangrijk met regelmaat het oliepeil te controleren. De olie mag nooit onder de minimum waarde dalen, dit kan namelijk ernstige schade aan uw compressor veroorzaken.

Hoe ververs ik de olie van mijn zuigercompressor?

Draai de aftapdop los. Sluit een afvoerleiding aan op aftapdop en voer de leiding naar een geschikte bak. Schroef de oliedop los en voer het smeermiddel af. Plaats na de afvoer de olieaftapdop weer terug.

Met een geschikte trechter vult u de compressor met nieuwe olie tot het halvewege het oliekijkglas. Zorg ervoor dat het oliepeil niet lager staat dan de bodem van het oliekijkglas of onder de MIN op de peilstok.

Heeft de compressor het correct vulniveau bereikt? Plaats de oliedop terug.

Liever onderhoud laten doen door een vakbekwame Servicemonteur? Neem contact met ons op.