Topbanner ECOntrol 6

ECOntrol 6

De perfecte oplossing voor uw energiebeheer

Afspraak maken voor een adviesgesprekEfficiënte bediening

Een centraal communicatiepunt met een duidelijk en visueel grafisch display.Energiebesparing

Elke bar drukvermindering in een compressorsysteem bespaart u maar liefst 7% energie.Online controle

Deze functie bestaat uit waarschuwingsindicaties, noodstopfunctie en onderhoudsschema's.

Energieverbruik kan meer dan 70% van de totale compressorkosten maken. Een goede regeling van uw persluchtnet is dus cruciaal en leidt tot meerdere voordelen:energiebesparing, minder productieverlies, minder onderhoud en verbetering van de algehele productkwaliteit.

Verbeterd energieverbruik met een ECOntrol 6

Met de centrale ECOntrol 6-regelaar kunt u één of meerdere compressoren op efficiënte wijze controleren en regelen, waardoor uw algehele prestaties verbeteren en energieverbruik verlaagt

ECOntrol 6 stemt de luchttoevoer af op uw persluchtvraag. Dit verbeterde energieverbruik leidt tot aanzienlijke besparingen.

Een perfect beheer van uw compressor of persluchtnet levert u vele voordelen op. Met de centrale ECOntrol 6-regelaar kunt u één of meerdere compressoren op efficiënte wijze controleren en regelen, waardoor uw algehele prestaties verbeteren. ECOntrol 6 garandeert een transparant en gestroomlijnd persluchtproces en geeft uw persluchtnet toegevoegde waarde.

Energiebesparing dankzij dubbele-drukbandbreedte

Elke bar drukvermindering in een compressorsysteem van 7-8 bar(e) bespaart u maar liefst 7% energie. Dankzij ECOntrol valt uw energierekening dus een stuk lager uit.

Afhankelijk van uw specifieke energieverbruik kunt u met ECOntrol geld besparen dankzij 2 verschillende drukbandbreedtes. Elke bar drukvermindering in een compressorsysteem van 7 á 8 bar bespaart u maar liefst 7% energie. Dankzij ECOntrol valt uw energierekening dus een stuk lager uit.

Wilt u een lagere energierekening? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Optimale bereikregeling voor compressoren met omvormeraansturing

ECOntrol kan maximaal zes compressoren met omvormeraansturing regelen. Deze worden in het optimale bereik gehouden, in de buurt van het optimale punt. ECOntrol 6 regelt actief het motortoerental door het toerental van de betreffende compressor elke halve seconde aan te passen.

Lagere onderhoudskosten door gelijkmatige verdeling van bedrijfsuren

ECOntrol 6 zorgt ervoor dat de bedrijfsuren van het systeem voor alle compressoren in één groep gelijk zijn. Dit zorgt voor een drastische verlaging van de servicekosten, doordat er in één servicebeurt onderhoud kan worden verricht aan alle machines.

ECOntrol beperkt uw servicekosten en verbetert uw comfort door de werklast gelijkmatig over de compressoren te verdelen . De geïnstalleerde machines kunnen in groepen werken via een uitgebreide en flexibele volgorderegeling.

De bedrijfsuren worden dus gelijkmatig verdeeld en de ECOntrol 6 zorgt ervoor dat de bedrijfsuren van het systeem voor alle machines in één groep gelijk zijn. Dit zorgt voor een drastische verlaging van de onderhoudskosten, doordat er in één servicebeurt onderhoud kan worden verricht aan alle machines.

WIlt u meer weten over de ECOntrol? Neem contact met ons op. Wij vertellen u er graag alles over!

Kies de optimale compressorvolgorde op basis van uw persluchtvraag

Als u een oudere compressoren in uw persluchtinstallatie hebt, kunt u met ECOntrol handmatig de volgorde regelen. Door de compressor volgorde handmatig te selecteren, kunt u oudere machines zelfs bypassen. Zo kunt u de luchtstroom afstemmen op uw werklast en bespaart u energie en geld.

Download de brochure

⇪ Terug naar boven ⇪