Stille compressoren: dit zijn uw opties

Breng meer stilte op de werkvloer

Waarom u een stille compressor nodig heeft vertellen wij u graag. Een prettige werkomgeving staat vaak als hoge prioriteit in het bedrijfsleven. Het verlagen van het geluidsniveau op de werkvloer is één van de factoren wat hier aan bijdraagt. Persluchtinstallaties zijn regelmatig boosdoeners in deze kwestie. Wilt u het lawaai in uw werkplaats, autogarage of productieomgeving verlagen?

Dan bent u bij Creemers Compressor aan het juiste adres! Wij bieden namelijk meerdere oplossingen voor verschillende toepassingen. Lees hieronder meer over de compressoren die dit kunnen realiseren.

Stille zuigercompressor voor uw werkplaats

De SGC compressoren van Creemers zijn uniek op de huidige Nederlandse markt. De uiterst stille zuigercompressor is een combinatie van een volledig gietijzeren compressorpomp en een erg laag toerental, wat samen resulteert in een geluidsniveau van maximaal 69 decibel. Dit is doorgaans 15 decibel lager dan een traditionele zuigercompressor.

Dit zeer lage geluidsniveau is vergelijkbaar met die van een schroefcompressor. Heeft u dus een hekel aan geluidsoverlast en heeft u geen continue persluchtbehoefte? Dan is de SGC-zuigercompressor voor u!

Deze compacte en stille compressor kunt u in uw werkomgeving plaasten worden. Zonder dat het geluidsniveau als storend wordt ervaren.

Kenmerken en eigenschappen
 • Capaciteit tot 1310 liter per minuut
 • Motorvermogens van 1.5 tot en met 11 kW
 • Werkdruk van 10 of 15 bar
 • Verkrijgbaar als losse unit of op ketel

Ontdek alles over deze unieke SGC geluidgedempte zuigercompressoren

Betrouwbare schroefcompressor voor de kleinste luchtbehoefte

De RCA Mini is een uitstekende schroefcompressor voor uw werkomgeving: betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en stil. De panelen met isolatieschuim verlagen het geluidsniveau tot maar liefst 61 decibel. Dit zorgt ervoor dat u ongehinderd uw werkzaamheden kunt verrichten.

Vorig jaar hebben wij deze serie vernieuwd en verbeterd, wat u nu nog meer voordelen oplevert. Het nieuwe schroefblok levert 15% meer perslucht en verbruikt 12% minder energie ten opzichte van zijn voorganger. Hier nog een paar sterke argumenten om over de RCA Mini 2.2-7.5 kW schroefcompressor na te denken:

 • Eenvoudige bediening; dankzij ES4000 controller met geanvanceerde monitoring.
 • Uitstekende prestaties; genereert meer perslucht en doet dit efficiënter.
 • Continu gebruik; heeft geen afkoelperiodes nodig, zoals zuigercompressoren
 • Droge perslucht; als u de optie met opgebouwde koeldroger kiest.

Nog steeds niet overtuigd? Bekijk dan alle specificaties van de RCA 2.2-7.5 kW schroefcompressoren.

Schroefcompressor met een industriële capaciteit

Maak kennis met de vernieuwde en energiebesparende RCB 5.5–15 kW serie. Profiteer van 13% meer luchtopbrengst en 16% minder energieverbruik.

Zoekt u een meer een industriële schroefcompressor? Maak kennis met de vernieuwde en energiebesparende RCB 5.5–15 kW serie. De in oktober 2022 geintroduceerde nieuwe serie is uitgerust door ons zelf ontworpen en eersteklas onderdelen. Profiteer van 13% meer luchtopbrengst en 16% minder energieverbruik. Met een een geluidniveau tot maximaal 68 decibel, kan deze stille compressor gerust in uw werkomgeving geïnstalleerd worden. 

Technologie waarop u kunt vertrouwen. Onze klanten hebben altijd de betrouwbaarheid en robuustheid van de RCB serie geprezen. Dat betekent uiteraard niet dat verbetering onmogelijk is. Na jaren lange ontwikkelingen, zijn er in deze nieuwe serie door ons zelf ontworpen onderdelen toegevoegd aan deze modellen. Wat zijn de gevolgen voor u? Verbeterde betrouwbaarheid en betere energie-efficiëntie.

Belangrijkste kenmerken en voordelen
 • In-house ontworpen schroefblok
 • Intelligent koelsysteem
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Slim en gebruiksvriendelijke controller

Ontdek welke configuratie voor de RCB schroefcompressor geschikt is voor uw pneumatisch werkzaamheden. 

Voldoen deze compressoren niet aan uw wensen. Geen zorgen! Bekijk ons gehele assortiment schroefcompressoren met vast toerental of freqentiegeregeld. Hier vindt u alles wat Creemers te bieden heeft.

Het belang van schone en droge perslucht

Vocht en verontreinigen in de perslucht kunnen schadelijk zijn voor uw pneumatisch gereedschap, apparatuur en eindproduct. Daar adviseren wij altijd om een luchtdroger aan te sluiten aan uw luchtcompressor om condensatie te voorkomen. Voor bepaalde industrieën worden nog hogere eisen gesteld aan de kwaltieit van perslucht. Dit is te realiseren met onze lijnfilters.

In onze handleiding voor persluchtbehandeling leert u alles over het belang en hoe het werkt.

Wat is perslucht?

Perslucht wordt vaker gebruikt dan u wellicht denkt. Lucht kan, in tegenstelling tot vloeistoffen, worden gecomprimeerd. Dit houdt in dat een hoeveelheid lucht wordt samengeperst tot een kleiner volume. Zelfde hoeveelheid, minder ruimte. 

Compressoren zijn gemaakt om dit proces te realiseren. Waarschijnlijk heeft u in uw schuur of garage ook een compressor staan; de fietspomp. Dit werkingsprincipe is in grote lijnen hetzelfde als een zuigercompressor of schroefcompressor. Lucht wordt gecomprimeerd tot ongeveer een kwart van zijn oorspronkelijke volume, en wordt via een vorm van luchtleidingnetwerk uit de compressor geperst.

In het artikel “Wat is perslucht?” vertellen we u alles over wat er in perslucht zit en waar u het voor kunt gebruiken. 

Hulp nodig bij het maken van een keuze?

Wij helpen u graag bij het kiezen van de meest geschikte compressor voor uw bedrijf. Ook op het gebied van persluchtbehandeling of energiebespaing kunnen wij u adviseren. Vul onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op! 

✔︎ Geldig Ongeldig nummer Ongeldige landcode Te kort Te lang

Door het indienen van dit verzoek kan Creemers Compressors B.V. via de verzamelde gegevens contact met u opnemen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.

⇪ Terug naar boven ⇪