De stille compressor: SGC 1.5-11 kW

met 100% gietijzeren compressorpomp

De SGC-serie van Creemers is de stilste compressor in zijn soort op de huidige Nederlandse markt. Deze zuigercompressor wordt op een uiterst laag toerental belast en is in een solide geluiddempende omkasting geïnstalleerd. Lees hieronder meer over alle ins-en-outs en voordelen van de SGC-serie.

Wanneer heb ik een stille compressor nodig?

De SGC-serie van Creemers is de stilste compressor in zijn soort op de Nederlandse markt. In dit artikel leest u alle ins-en-outs van deze stille compressoren.

Er is geen aparte compressorruimte en u wilt het geluidsoverlast verminderen in uw werkplaats.. Voor uw werkzaamheden heeft u af en toe perslucht nodig. Dan is onze SGC geluidgedempte compressor ideaal voor u!

Voor vrijwel elke werkomgeving is er wel een model beschikbaar. Het kan een losse compressorunit met aparte persluchtketel zijn of gemonteerd op tank (50, 200, 270 of 500 liter). Geheel naar eigen wens kunt u een passende persluchtinstallatie kiezen voor uw bedrijf.

Op onze productpagina ontdekt u nog meer over de verschillende modellen. Heeft u vragen over deze geluidgedempte compressoren? Neem contact met ons op!

Waarom zijn deze compressoren zo stil?

De solide geluidgedempte omkasting van de SGC zorgt ervoor dat u een zeer stille compressor heeft. Met het geluidsniveau dat vergelijkbaar is met een schroefcompressor!

Alle SGC zuigercompressoren hebben een omkasting met aan de binnenziijde een isolatieschuim. Dit zorgt niet alleen voor een laag geluidsniveau, maar is ook nog eens brandbestendig!

Een belangrijk voordeel van deze geluiddempende kast is dat u de compressor direct in uw werkplaats kan neerzetten zonder dat het een storende factor is. Het geluidsniveau van 62 tot 69 decibel is overeenkomend met veel huishoudelijk apparaten of een luid gesprek tussen vrienden.

Andere kenmerken van deze zuigercompressoren

 Wij hebben voor u een aantal voordelen op een rijtje gezet:

  • Zeer laag geluidsniveau 
  • Hoge betrouwbaarheid
  • Verschillende uitvoeringen
  • Veilig ontwerp
  • Gebruiksvriendelijk

Nieuwsgierig naar welke uitvoering van de SGC-serie geschikt is voor u? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Wat is een zuigercompressor?

Een zuigercompressor wordt aangedreven door, verassing, zuigers. In feite werkt een zuigercompressor net als de verbrandingsmotor van uw auto. Zuigers die omhoog en omlaag bewegen door een systeem van kleppen en klepschijven zorgen voor activiteit. In uw auto zorgt dit er indirect voor dat uw auto gaat rijden, bij een zuigercompressor zorgt dit systeem dat de lucht wordt gecomprimeerd. 

Een nadeel van zuigercompressoren is dat ze tijd nodig hebben om af te koelen, waardoor  ze geen continue luchtstroom kunnen leveren.  Een SGC compressor kan dankzij zijn 100% gietijzeren pomp zwaarder en langer belast worden ten opzichte van een zuigercompressor met een aluminium pomp. Dit maakt deze serie dan ook geschikt voor industriële toepassingen. 

Bent u op zoek naar een vergelijkbare stille compressor die wel een continue luchtstroom kan leveren? Bekijk dan onze RCA schroefcompressoren.

Bekijk onze brochure

Een stille compressor kopen?

Wilt u uw huidige compressor upgraden naar een deze geluidsarme compressor? Wij kunnen u helpen tijdens dit proces. Laat het ons weten en u krijgt meteen een antwoord.

⇪ Terug naar boven ⇪