Verfspuiten met perslucht: welke compressor heb ik nodig?

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Veel (semi-)professionals gebruiken perslucht voor het schilderen. En dat is zeker een goede keuze! In dit artikel zullen we u vertellen waarom schilderen met een compressor de beste resultaten opleveren, en we zullen ook de verschillende typen compressoren van Creemers onderzoeken. Laten we de verschillende compressoren bespreken die geschikt zijn voor het uitvoeren van de spuitwerkzaamheden.

Kies uw onderwerp ⤸

Schilderen met een verfspuitpistool en compressor

Verfspuiten met een compressor heeft veel voordelen in plaats van het gebruik van een borstel of roller:

  • Verfrollers of kwasten laten sporen achter, zo lijkt uw coating onprofessioneel.
  • Spuiten zorgen voor een gladde en gelijkmatige laklaag.
  • Met verfspuiten bespaart u veel tijd, vooral bij grotere klussen.

Verfspuitpistolen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en met verschillende spuitmondopeningen. Het voordeel van het gebruik van een compressor is dat er een constante luchtstroom is. De kracht van uw spuitstraal blijft altijd gelijk. Op die manier weet u zeker dat u de klus als een professional zult afmaken, zonder dat u druk hoeft te verliezen.

Creemers levert een totaalprogramma van verfspuitpistool tot spuitwand, ontdek ons assortiment!

Wat is belangrijk bij het kiezen van een compressor voor een verfspuit?

We hebben je al verteld over welke compressor ideaal is voor uw doeleinden. Nogmaals, dit hangt af van uw specifieke situatie. Voor het schilderen raden we een grotere compressor aan die voldoende lucht vasthoudt, zodat u het werk in één keer kunt doen. Maar de ruimte kan een probleem zijn: U wilt geen compressor kopen die te groot is om te verplaatsen of in uw garage te zetten. 

Het type compressor

Zoals u al hebt gelezen, is er een verschil tussen schroefcompressoren en zuigercompressoren. De keuze voor één van deze compressoren hangt af van het soort lakwerk dat u doet. Voor grotere projecten is een continue luchtstroom nodig: In dit geval is een schroefcompressor de beste keuze voor u. Daarom raden we voor professioneel gebruik een schroefcompressor aan

Voor kleinere verfwerkzaamheden, of voor het schilderen van kleine oppervlakken, kunt u een zuigercompressor kiezen. Omdat  ze geen continue luchtstroom leveren, maak het de ideale keuze als je alleen een verfspuit gebruikt voor kleinere of doe-het-zelf projecten.

Luchtopbrengst van uw compressor voor het schilderen

De luchtopbrengst is het volume dat een compressor per minuut produceert. Met andere woorden: Het is de hoeveelheid lucht die de compressor kan produceren. Meestal hebben verfspuiten een vrij grote luchtopbrengst nodig: Op die manier wordt de verf met voldoende kracht gespoten, zodat deze gelijkmatig over het oppervlak wordt verspreid dat u wilt schilderen.

Creemers biedt een breed scala aan compressoren, elk met hun specifieke luchtopbrengst. De meeste spuitmachines met lak vereisen een groot luchtbehoefte. Dit is nodig om de verf te breken en gelijkmatig te verdelen. Het is van essentieel belang de luchtbehoefte van uw persluchtgereedschap te weten, om de juiste compressor te kiezen.

Ook is het is belangrijk om uit te zoeken wat voor soort lakwerk je gaat gebruiken. Creemers biedt zowel schroef- als zuigercompressoren met een verschillende luchtopbrengst. Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Laat het ons weten! Wij adviseren u graag. 

Heeft u een persluchtfilter of droger nodig?

Alle Creemers compressoren kunnen worden gecombineerd met lijnfilters en koeldroger. Dit kan belangrijk zijn als u niet wilt dat er sporen van stof, olie of vocht in uw verf of eindproduct terechtkomen. Deze element kunnen het resultaat van uw lakwerk negatief beïnvloeden.

Dit is op te lossen met het monteren van een luchtdroger en lijnfilters in uw persluchtinstallatie. In ons handleiding voor persluchtbehandeling gaan we hier dieper op in. Lees ook onze ander artikelen over dit onderwerp.

Hebt u hulp nodig bij het vinden van de juiste compressor voor uw verfspuitwerkzaamheden?

Zoals u ziet heeft het kiezen van de juiste compressor te maken met veel factoren. Wilt u weten welke compressor ideaal is voor uw specifieke situatie? Laat het ons weten! 

⇪ Terug naar boven ⇪